Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΙΚΟΝΑΣ '' ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ '' ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ( 9.2.2009 )

Χθες το βράδυ έγινε η περιφορά της εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους στην πόλη μας. Πλήθος πιστών προσήλθαν στον Ιερό Ναό και παρακολούθησαν με κατάνυξη τον Εσπερινό, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν την Άγια Εικόνα στην περιφορά της στους δρόμους της ενορίας. Η Φιλαρμονική μας ως προπομπός, παιάνιζε τα καθιερωμένα για την περίσταση μουσικά κομμάτια (Μarcia Triomfale). Η συμμετοχή των μαθητών-εκτελεστών της Φιλαρμονικής που στην πλειοψηφία τους είναι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου ήταν αρκετά μεγάλη, αν και ήταν καθημερινή , ενώ πολλοί ήταν αυτοί που δεν πήγαν στα προγραμματισμένα φροντιστήρια για να παρευρεθούν στην περιφορά.

Η πιο κάτω φωτογραφία είναι από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2008.

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2009

Μετά την κατάδυση του ''Τιμίου Σταυρού'' και την ανάσυρσή του από τον συμπολίτη μας Κ. Κουτρολίκο, επιστρέφουμε παιανίζοντας προς την Μητρόπολη ( Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ).

ΚΑΛΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2008


Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, τα κάλαντα πλυμμυρίζουν κάθε γωνιά και γειτονιά της πόλης μας. Οι φωτογραφίες αυτές είναι από τα κάλαντα Χριστουγέννων του 2008.

ΣΗΜΑΙΑ-ΛΑΒΑΡΟ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

Η Σημαία-λάβαρο τη Φιλαρμονικής, είναι αυτή που παρέα με την Ελληνική Σημαία ανοίγει τις παρελάσεις. Κατασκευάστηκε το 1997 και από τότε αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της.

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

ΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΣΤΟΛΗ : Το 1981 η στολή της Φιλαρμονικής αλλάζει και γίνεται πιο εντυπωσιακή. Το κόκκινο χρώμα παίρνει τη θέση του βυσινί, το κίτρινο παραμένει και από τότε μέχρι σήμερα ( 28 χρόνια ) αποτελεί τη νέα εμφάνιση της Φιλαρμονικής.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΤΟΛΗ : Το 1996 ράβονται καλοκαιρινές στολές για τις εκδηλώσεις-υπηρεσίες του καλοκαιριού.



ΠΑΛΙΑ ΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ




Αυτή είναι η πρώτη στολή της Φιλαρμονικής η οποία αντικαταστάθηκε το 1981. Από την ίδρυσή της και για 17 ολόκληρα χρόνια, η στολή αυτή έντυνε τους νεαρούς μουσικούς στις υπηρεσίες-εκδηλώσεις τους.

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ




Δίπλα, ένα ευχαριστήριο από την νεοσύστατη λέσχη ''ΑΥΡΑ'' που μας προσκάλεσε να συμμετάσχουμε στη Χριστουγεννιάτική της γιορτή, παραμονές Χριστουγέννων 2008.
Κάτω, ένα δίπλωμα συμμετοχής από τη συναυλία που δώσαμε στα πλαίσια εορτασμού της Ναυτικής Εβδομάδας το καλοκαίρι του 2006.


















Αυτά είναι μερικά από τα διπλώματα συμμετοχής που έχουμε από διάφορες εκδηλώσεις που συμμετείχαμε. Πολλά άλλα, βρίσκονται κρεμασμένα στους τοίχους της Φιλαρμονικής.
Πάνω , ένα αναμνηστικό από τη συμμετοχή μας στις γιορτές εξόδου του Μεσολογγίου , μια εκδήλωση στην οποία συμμετέχουμε ανελλιπώς τα τελευταία 15 χρόνια.
Επίσης ένας έπαινος από τη συμμετοχή μας στην τελετή άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας στους Δελφούς τον Αύγουστο του 2004.
Πάνω δεξιά ένα τιμητικό δίπλωμα από τον Δήμο Άμφισσας για τη συμμετοχή μας στην παρέλαση για την απελευθέρωση του κάστρου των Σαλώνων, μιά εκδήλωση στην οποία επίσης συμμετέχουμε ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια.