Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

20.12.2009 : ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΙΤΕΑΣ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δήμου Ιτέας με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής μας και της παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου.
Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν το Χριστουγεννιάτικο παραμύθι που αριστοτεχνικά έγραψε και αφηγήθηκε η εκλεκτή συμπολίτισσά μας κα Γιώτα Μαδούρα.
Τη μουσική επένδυση του παραμυθιού είχε αναλάβει μιά ομάδα μουσικών της Φιλαρμονικής μας, που εκτέλεσε με μοναδικό τρόπο τις Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, συνοδευόμενη πολλές φορές από τις αγγελικές φωνές των παιδιών της παιδικής Χορωδίας.
Με το τέλος της εκδήλωσης και αφού δεχτήκαμε τα συγχαρητήρια του κοινού, αποφορτισμένοι πλέον απ΄το άγχος, ποζάρουμε για τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες.

Πάνω διακρίνουμε : με λευκά πουκάμισα την Αγγελική Παλυβίδα και τον Χαράλαμπο Χατζή, ενώ με τα μαύρα πουκάμισα και από αριστερά προς τα δεξιά τους : Συντζάκη Γιάννη, Λίπο Μανώλη, Δημολά Νίκο, Λεοντοπούλου Πέγκυ, Χατζή Χρήστο, Βαρζακάνου Ασημίνα, Παπακωνσταντίνου Νίκο, Αργυροπούλου Σταυρούλα, Χατζή Γιάννη και τον Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής μας κ. Χατζή Στέργιο.
Κάτω εκτός των άλλων και η καθηγήτρια μουσικής του Δημοτικού Ωδείου κα Παλάντζα Βαλεντίνη η οποία έχει τη διεύθυνση της παιδικής χορωδίας.





Πάνω η παιδική Χορωδία καθώς τραγουδάει κάποιο απ΄τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Κάτω το σύνολο της Φιλαρμονικής μας εν δράσει.






20.12.2009 : ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΙΤΕΑΣ

Ακόμη μερικές φωτογραφίες των νεαρών εκτελεστών μας Η τετράδα από αριστερά Μανώλης, Χρήστος, Γιάννης και Νίκος

Κάτω Χρήστος Γιάννης και Μανώλης. Καλό σύνολο φαίνεστε !!!!




Πάνω από αριστερά Νίκος, Μανώλης, Πέγκυ, Ασημίνα, Σταυρούλα, Γιάννης, και Χρήστος.
Κάτω Χρήστος Χατζής και Γιάννης Συντζάκης.







20.12.2009 : Ο ΔΙΑΠΛΟΥΣ, ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΡΑΒΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ








Ο Δήμος Ιτέας σε συνεργασία με Φορείς, και Συλλόγους που προσφέρουν θεραπευτικό, εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό έργο, σε άτομα και ομάδες της κοινότητας, θα πραγματοποιήσουν δύο εκδηλώσεις του κύκλου των Πολιτιστικών και Καλλιτεχνικών Δρώμενων της πόλης, με την επωνυμία «Ο Διάπλους, το Παλιό Καράβι και το Άλας της Ζωής)Τα Δρώμενα στόχο έχουν την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των κατοίκων, όλων των ηλικιακών ομάδων, σε δράσεις που αξιοποιούν την Τέχνη και τον Πολιτισμό για την προαγωγή της υγείας.Σαν κεντρικό σύμβολο τίθεται, η διεργασία της μεταμόρφωσης μιας παλιάς ξεχασμένης βάρκας, που με την φροντίδα και την περιποίηση των συμμετεχόντων (σε βάθος χρόνου) θα σβήσει τα σημάδια εγκατάλειψης. Η μεταμόρφωσή μας παραπέμπει αλληγορικά στην αδιάκοπη... φροντίδα που χρειάζεται να δώσει ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί, στον εσωτερικό κι εξωτερικό εαυτό, προκειμένου να αποφευχθούν, οι σύγχρονοι κίνδυνοι που πλήττουν την ανθρώπινη ψυχή και ταράζουν τις διαπροσωπικές σχέσεις, την υγεία και την ισορροπία μας.Αναλυτικό πρόγραμμα για την περίοδο των ΧριστουγέννωνΚυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009, ώρα 12.00Εγκαίνια του δρώμενου « 0 Διάπλους, το Παλιό Καράβι και το Άλας της Ζωής»Η εκδήλωση θα ξεκινήσει από το αύλιο χώρο της Λέσχης «Αύρας», (Σκαρίμπα 9, πρώην αγροτικό Ιατρείο), με την μεταφορά της παλιάς βάρκας, μέσα από εορταστική πομπή, στην παραλία του Δήμου Ιτέας (πλατεία Μαϊάμι). Θα ακολουθήσει ο στολισμός της βάρκας, μουσική, Χορός και τραγούδι.


Όπως πάντα, παρότι ο καιρός ήταν ακατάλληλος λόγω βροχής, η Φιλαρμονική μας ήταν παρούσα παιανίζοντας κατά τη διάρκεια της πομπής και παίζοντας Χριστουγεννιάτικες μελωδίες στο χώρο της εκδήλωσης ( πλατεία Μαιάμι ).

ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ ( τα μικρά παιδιά και τα όργανα λυπάμαι, εγώ δεν παθαίνω τίποτα )

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΙΤΕΑΣ

Στις 20 του Μηνός και μέρα Κυριακή, στις 7 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του Δήμου Ιτέας με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής και της παιδικής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου. Η εκδήλωση θα γίνει στο Κυριακοπούλειο-Ηλιοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ιτέας και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Χριστουγεννιάτικου παραμυθιού, θα ακουστούν Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια από τη Φιλαρμονική του Δήμου και την παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου.
Τη Διεύθυνση της χορωδίας έχει η καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου κα. Βαλεντίνη Παλάντζα ενώ τη Φιλαρμονική του Δήμου διευθύνει ο Αρχιμουσικός της κ. Στέργιος Χατζής.