Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η επέτειος της Εθνικής Παλιγεννεσίας. Νωρίς το πρωί ήχησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης μας, ενώ η Φιλαρμονική μας παιάνιζε εμβατήρια στην παραλιακή οδό κατευθυνόμενη προς την προβλήτα, όπου στις 8.00 π.μ έγινε η επίσημη έπαρση της σημαίας που συνηθίζεται στις Εθνικές Επετείους. Κατόπιν στις 10.00 π.μ αποδόθηκαν τιμές στους επισήμους οι οποίοι προσήλθαν στη Μητρόπολη της πόλης μας για τη δοξολογία. Στις 11.00 π.μ έγινε η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων και η κατάθεση στεφάνων από τις αρχές της πόλης, ενώ στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος.
Κάτω η κλασική καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία.

Πιο πάνω βλέπουμε τους : Αρχιμουσικό κ. Στέργιο Χατζή ( κέντρο ) , Σημαιοφόρους : Παπαναστασίου Μαριλένα ( αριστερά ), Μάνδρου Ευθυμία ( δεξιά ).

1η σειρά από αριστερά : Φλώρος Στάθης, Μούτου Βάλια, Μπεκιάϊ Λένα, Καλλίας Ηλίας, Καραθάνου Χαϊδούλα. 2η σειρά από αριστερά : Χατζής Χαράλαμπος, Σταθόπουλος Στέφανος, Τσίντζηρας Θύμιος, Συντζάκης Θάνος, Μπεκιάϊ Κατερίνα, Δρόλαπα Μαρία, Γιαννάκη Σοφία. 3η σειρά από αριστερά : Αργυροπούλου Σταυρούλα, Βαρζακάνου Ασημίνα, Πριμάλη Ήλια, Λεοντοπούλου Πέγκυ, Χατζής Χρήστος, Μουγιολάρη Λάουρα, Σκαρίμπας Σπύρος, Λίπο Μανώλης, Συντζάκης Γιάννης. 4η σειρά από αριστερά : Πολυζώης Σωτήρης, Σαλταφέρας Παναγιώτης, Μαρούτσος Κωνσταντίνος, Μαργαρίτης Θύμιος, Δημολάς Νίκος, Κουλελή Αγάθη, Μίχος Δημήτρης, Παπακωνσταντίνου Νίκος.


Πάνω κατά τη διάρκεια της παρέλασης και κάτω ο μαέστρος μας με τις σημαιοφόρους Ευθυμία Μάνδρου και Ππαναστασίου Μαριλένα που πάντα στηρίζουν και βοηθούν τη Φιλαρμονική μας.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Πατήρ και υιός εν δράσειΚάτω τα τύμπανά μας που ήταν άψογα

Ο πιο μικρός εκτελεστής της Φιλαρμονικής μας είναι ο Ηλίας Γεωρ. Καλλίας. Με πολύ μεράκι ο μικρός Ηλίας δεν χάνει πρόβα για πρόβα. Σε κάποια μάλιστα απ΄τις τελευταίες πρόβες, ήρθε κι ας ήταν άρρωστος.

Κάτω οι μικροί μας τυμπανιστές σε αναμονή. Για τη Βάλια ήταν η δεύτερή της εμφάνιση μια και η πρώτη της ήταν χθες στην περιφορά της Ευαγγελίστριας.



Κάτω οι παλιοσειρές της Φιλαρμονικής μας στο πρωινό καφεδάκι αμέσως μετά την έπαρση της σημαίας.








Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ '' ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ '' ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ( 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 )

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου αύριο και όπως πάντα, την παραμονή των γιορτών γίνεται ο καθιερωμένος πανηγυρικός εσπερινός και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας.

Η Φιλαρμονική μας δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει και έδωσε για άλλη μια φορά ένα λαμπρό τόνο στην περιφορά. Κάτω, λίγο πριν την έναρξη της λιτανείας
Πιο κάτω δύο απόψεις του Ιερού Ναού " ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ '' ΙΤΕΑΣ