Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΙΡΡΑΣ - 14/8/2011

Παραμονή δεκαπενταύγουστου, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, βρεθήκαμε στην Κίρρα για την περιφορά της εικόνας της ¨ Κοίμησης της Θεοτόκου ¨.
Από πολύ νωρίς, πλήθος πιστών προσέρχονταν στον Ιερό Ναό για να παρακολουθήσουν τον πανηγυρικό εσπερινό και στη συνέχεια την περιφορά της Αγίας Εικόνας.

Κάτω μερικές φωτογραφίες από την περιφορά.



Πάνω σε πρώτο πλάνο ο Σωτήρης Πολυζώης και πίσω του ο Μάριος Τσελές.
Κάτω το νέο αίμα της Φιλαρμονικής την ώρα της συγκέντρωσης।

Από αριστερά πρός τα δεξιά : Θύμιος Μούκας, Γιώργος Βαρζακάνος, Χρήστος Καπούρος, Θοδωρής Γάτος, Βασίλης Γάτος και Ορφέας Λύτρας.


Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΙΚΟΝΑΣ '' ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ '' 5.8.2011

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάσαμε και φέτος την τοπική θρησκευτική γιορτή της '' Μεταμόρφωσης του Σωτήρος ''. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πλήθος πιστών από την πόλη μας αλλά και από τις γύρω πόλεις, ήρθαν ν΄ανάψουν ένα κεράκι και να παρακολουθήσουν τον πανηγυρικό εσπερινό και στη συνέχεια τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας. Εμείς όπως πάντα εκεί, πιστοί στο καθήκον.


Πάνω έξω απ΄τη Μητρόπολη καθώς περιμένουμε τους επίσημους προσκεκλημένους, ενώ κάτω τη στιγμή της παράταξης έξω από το κτίριο της Φιλαρμονικής μας.

43 οι μουσικοί που συμμετείχαν φέτος ενώ καμιά εικοσαριά απ΄ότι υπολογίσαμε πρόχειρα δεν μπόρεσαν γιά διαφόρους λόγους να παρευρεθούν.
Κάτω μια αναμνηστική φωτογραφία έξω από τη Φιλαρμονική.






Πάνω και από αριστερά η Σπυριδούλα Παπαδέα, Σοφία Σταύρου και Χριστίνα Βλαχαντώνη από Αράχωβα που ήρθαν να παίξουν μαζί μας και τις ευχαριστούμε θερμά, ενώ η τέταρτη της παρέας η δικιά μας Φλαουτίστρια Πέγκυ Λεοντοπούλου.



Κάτω μιά σύντομη πρόβα λίγο πριν ξεκινήσουμε. Σε πρώτο πλάνο και από αριστερά η Σουσάνη Φανή ( Αράχωβα ), Βαρζακάνου Ασημίνα ( Ιτέα ) και Βλαχαντώνη Χριστίνα ( Αράχωβα )



ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ''ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ'' 5.8.2011

Απόδοση τιμών στους επισήμους Κάτω ο κος Δήμαρχος Νικόλαος Φουσέκης καθώς χαιρετά τον Αρχιμουσικό κ Στέργιο Χρ. Χατζή
Πιό κάτω στιγμές από την περιφορά.


Ο Μητροπολίτης Φωκίδας κκ Αθηναγόρας μας ευχαριστεί για άλλη μιά φορά για τη συμμετοχή μας.


ΑΦΙΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΑΙΑ

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

11ο PYTHIA CUP ( ΠΥΘΕΙΑ 4/8/2011 )

Διεξάγεται αυτές τις μέρες στην πόλη μας το 11ο Διεθνές τουρνουά υδατοσφαίρησης '' PYTHIA CUP ''με τη συμμετοχή έξι εθνικών ομάδων νεανίδων από Ιταλία, Αυστραλία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Ισπανία και Ελλάδα. Στις 4 Αυγούστου στις 8 το βράδυ έγινε η επίσημη τελετή έναρξης της διοργάνωσης η οποία περιλάμβανε παρέλαση των ομάδων, χαιρετισμούς από τους διοργανωτές και φιλοξενούμενους, ανταλαγές αναμνηστικών, επίδειξη συγχρονισμένης κολύμβησης και νησιώτικους - λαϊκούς χορούς από το Μουσικοχορευτικό και Λαογραφικό όμιλο Ιτέας '' ΤΟ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ ''.
Πάνω, έξω από τη Φιλαρμονική τη στιγμή της παράταξης, ενώ κάτω λίγο πριν την παρέλαση.



Κάτω η ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης λίγο πριν την παρέλαση.



ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΤΑΙΑΣ 3/8/2011

Σ΄έναν όμορφο χώρο , την πλατεία της Τριταίας δώσαμε την τρίτη κατά σειρά καλοκαιριάτικη συναυλία μας την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011 . Είναι η πρώτη φορά που δίνουμε συναυλία σ΄αυτό το χωριό και ειλικρινά το χαρήκαμε πάρα πολύ, όσο και οι κάτοικοι οι οποίοι και μας περιποιήθηκαν δεόντως.

Δεν αναφέρουμε τα ονόματα των μουσικών που συμμετείχαν μιας και είναι ίδιοι με αυτούς που έπαιξαν την προηγούμενη μέρα στην Κίρρα.







ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΤΑΙΑΣ 3/8/2011

Τρομπέτες
Φλάουτο - Κλαρίνο και Σαξόφωνα. Στο βάθος τα βαρύτονα
Κάτω δυό όμορφα πλάνα από ψηλά.







Πάνω μιά αναμνηστική φωτογραφία στα σκαλοπάτια της πλατείας της Τριταίας λίγο μετά τη συναυλία και λίγο πρίν τσακίσουμε το κοντοσούβλι στη γνωστή ταβέρνα του '' Καϊμαρή ''.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΙΡΡΑΣ 2/8/2011

Μετά τη συναυλία στο μώλο της Ιτέας ήρθε και η σειρά της Κίρρας. Την Τρίτη 2 Αυγούστου, στην κεντρική πλατεία της Κίρρας, πραγματοποιήσαμε τη δεύτερη κατα σειρά συναυλία μας. Η βραδυά ήταν υπέροχη και ο κόσμος πολύς. Το ζεστό τους χειροκρότημα ήταν αυτό που ανέβασε ακόμη πιο πολύ την απόδοση της Φιλαρμονικής μας.
Την παρουσίαση του προγράμματος είχε για άλλη μιά φορά η Κατερίνα Αντ. Πιλάλα

Κάτω τα βαρύτονα επί τω έργω. Σε πρώτο πλάνο η Μαριλένα Παπαναστασίου, ενώ στη συνέχεια οι Θύμιος Μαργαρίτης, Γιάννης Συντζάκης, Νίκος Δημηριάδης, Παναγιώτης Σαλταφέρας. Στο βάθος ο ντράμερ μας Δημήτρης Μίχος.




Κάτω οι : Λεοντοπούλου Πέγκυ, Νίκος Δημολάς, Έφη Μάνδρου, Κουλελή Αγάθη, Αργυροπούλου Σταυρούλα, Βαρζακάνου Ασημίνα, Θύμιος Τσίντζηρας και Μανώλης Λίπο.








Πάνω οι τρομπετίστες : Πολυζώης Σωτήρης, Τσελές Μάριος, Ζαλούμης Νίκος ενώ στο βάθος οι Συντζάκης Θάνος και Βαρζακάνος Γιώργος.

Κάτω σε πρώτο πλάνο οι Χρήστος Χατζής, Μανώλης Λίπο και Θύμιος Τσίντζηρας.





ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΙΡΡΑΣ 2/8/2011

Κι εδώ τα σαξόφωνά μας, Σταυρούλα Αργυροπούλου και Ασημίνα Βαρζακάνου.
Με το τέλος της συναυλίας το ζεστό χειροκρότημα του κοινού ήταν αποθεωτικό.







Κάτω, δυό καλά λόγια για τη Φιλαρμονική μας από την αγαπημένη μας φίλη Κατερίνα Μυλωνά, παλιό μέλος της Φιλαρμονικής ( Σαξόφωνο Τενόρο ) που οι οικογενειακές της υποχρεώσεις τη θέλουν μακριά μας. Κι εμείς την αγαπάμε, όπως κι αυτή εμάς.