Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Πιστοί και φέτος στο καθήκον, γιορτάσαμε την Ιστορική επέτειο του ΄΄ ΟΧΙ ΄΄. Νωρίς το πρωϊ όπως πάντα συγκεντρωθήκαμε στη Φιλαρμονική για να πάμε για την καθιερωμένη έπαρση της σημαίας στην προβλήτα. Φυσικά μετά την έπαρση, ο καφές στο παραλιακό καφενείο ήταν όπως πάντα κάτι το επιβεβλημένο.



Κάτω άποψη του μνημείου των Ηρώων όπου μετά έγινε η κατάθεση των στεφανιών.




Πάνω, στιγμή από την παρέλαση με τη Φιλαρμονική μας να παρελαύνει, ενώ η έκπληξη των φετινών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου, όταν καθηγητές και άλλοι αγανακτισμένοι συμπολίτες μας, παρέλασαν μεταξύ του Γυμνασίου και του Λυκείου, ενώ όταν έφτασαν στην εξέδρα των επισήμων στάθηκαν απέναντί τους κρατώντας το πανώ που φαίνεται στη πρώτη φωτογραφία της ανάρτησης.

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΙΚΟΝΑΣ ΑΓΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑ ( 21/10/2011 )

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011 συμμετείχαμε στην υποδοχή της εικόνας του Αγίου Ευθυμίου στην κεντρική πλατεία της Αγίας Ευθυμίας. Στη συνέχεια με πομπή η εικόνα μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευθυμίου όπου τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός και Θεία Λειτουργία με μεγάλη συμμετοχή πιστών από όλη τη Φωκίδα. Η κατασκευή και αγιογράφηση της βυζαντινής και μεγαλοπρεπούς εικόνας διαστάσεων 1,20 Χ 0,90 εκ. έγινε στο Άγιον Όρος από την ασκητική αδελφότητα των Δανιηλαίων, ενώ εξωτερικά καλύφθηκε με ασημένιο κάλυμμα που κατασκευάστηκε στα Γιάννενα.






Πάνω στιγμές από τη δέηση που έγινε μόλις αφήχθηκε η εικόνα, ενώ κάτω μιά άποψη του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου Αγίας Ευθυμίας μπροστά από τον οποίο έγινε η υποδοχή.