Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ




Η Χαλκίδα θα πλημμυρίσει από μουσική
________________________________________
________________________________________
Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2007, 08:19
Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2007», ο δήμος Χαλκιδέων διοργανώνει το «1ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Ορχηστρών», που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 5 έως και την Κυριακή 8 Ιουλίου και ώρα 21:30, μπροστά στο Κόκκινο Σπίτι.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Χαλκιδέων θα βρεθεί στην ίδια σκηνή μαζί με άλλες οχτώ Φιλαρμονικές. Συγκεκριμένα, στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν Φιλαρμονικές Ορχήστρες από Βουλγαρία, Τρίπολη, Κω, Τρίκαλα, Ρίο (Πάτρα), Καλάβρυτα, Ιτέα και Παλαιό Φάληρο.
Η Χαλκίδα καθ' όλη τη διάρκεια του τετραημέρου θα πλημμυρίσει από μουσική, καθώς οι Φιλαρμονικές καθημερινά θα παρελαύνουν στους δρόμους της πόλης, σηματοδοτώντας την εκδήλωση της κάθε ημέρας και τη συναυλία που θα δίνεται στο χώρο μπροστά από το Κόκκινο Σπίτι.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Πέμπτη 5 Ιουλίου: Παίζουν οι Φιλαρμονικές της Βουλγαρίας - Παλαιού Φαλήρου - Χαλκίδας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8.30 το βράδυ και θα γίνει μουσική παρέλαση από τη γέφυρα μέχρι το Κόκκινο Σπίτι.
Παρασκευή 6 Ιουλίου: Μουσική παρέλαση θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ και θα περάσει από εμπορικούς δρόμους της Χαλκίδας.
Η Φιλαρμονική από την ΚΩ θα διασχίσει την Κριεζώτου - Ερμού - Φαρμακίδου και θα καταλήξει στη γέφυρα. Η Φιλαρμονική της Βουλγαρίας θα διασχίσει την Περικλέους Σταύρου - Αβάντων - Κριεζή - Κακαρά - Αγιο Νικόλαο - Βενιζέλου - Φαρμακίδου και θα καταλήξει στη γέφυρα. Στις 8.30 το βράδυ με τη συμμετοχή των Φιλαρμονικών της Βουλγαρίας, Τρίπολης και Τρικάλων, μουσική παρέλαση θα αρχίσει από τη γέφυρα και θα καταλήξει στο Κόκκινο Σπίτι.
Το Σάββατο 7 Ιουλίου, οι Φιλαρμονικές θα διασχίσουν τους εμπορικούς δρόμους από τις 11 το πρωί. Συγκεκριμένα των Τρικάλων την Κριεζώτου - Ερμού - Αβάντων - Περικλέους Σταύρου - Τζιαρντίνι - παραλία με κατάληξη στη γέφυρα. Της Βουλγαρίας την Γαζέπη (νοσοκομείο) - Κριεζώτου, διασχίζουν την Πλατεία Αγοράς - Κριεζώτου - παραλία με κατάληξη στη γέφυρα. Της Τρίπολης την Κριεζώτου (πάρκινγκ) - Αβάντων - Φανάρια Νεάπολης - Κατσικογιάννη - Κακαρά - Αγιος Νικόλαος - Ερμού - παραλία με κατάληξη στη γέφυρα. Στις 8.30 το βράδυ συμμετέχουν οι Φιλαρμονικές Ιτέας - Καλαβρύτων και Κω στη παρέλαση από τη γέφυρα μέχρι το Κόκκινο Σπίτι.
Την Κυριακή 8 Ιουλίου θα γίνει η τελετή λήξης του Φεστιβάλ με τη συμμετοχή όλων των Φιλαρμονικών. Στις 11 το πρωί θα παρελάσουν οι Φιλαρμονικές της Βουλγαρίας - Καλαβρύων - Κω - Τρικάλων και Χαλκίδας από το Κόκκινο Σπίτι μέχρι τη γέφυρα. Στις 8.30 το βράδυ θα παρελάσουν όλες οι Φιλαρμονικές σαν μια ενιαία μπάντα με επικεφαλής τους αντίστοιχους μαέστρους από τη γέφυρα μέχρι το Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια: