Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

Απέναντι απ΄την εξέδρα των επισήμων καθώς παιανίζουμε τα εμβατήρια : ΝΑΥΤΑΚΙ, ΕΥΖΩΝΑΚΙ, ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ, Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ.
Τα σχολεία , οι αθλητικοί σύλλογοι και μηχανοκίνητα τμήματα της Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, παρελαύνουν ενώπιων μας και φυσικά ενώπιων των επισήμων και πολιτών της πόλης μας.
Κάτω το παλιό και νέο αίμα της Φιλαρμονικής εν δράσει (Αλεξανδρής Αλέξης στη Grand-Cassa και Χατζής Χαράλαμπος στο τύμπανο ). Η συνύπαρξη παλαιών και νέων μουσικών μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει στην εξέλιξη και την πρόοδο μιας Φιλαρμονικής. Άλλωστε έχουμε πει ότι η ενασχόλησή μας με κάτι που μας αρέσει δεν πρέπει να έχει ημερομηνία λήξης. Μόνο έτσι οι Φιλαρμονικές προοδεύουν και εξελίσονται ποιοτικά και ποσοτικά. Φυσικά όσον αφορά την πρόοδο, καθοριστικό ρόλο παίζει η συμμετοχή στις πρόβες και η μελέτη των μουσικών κομματιών. Δυστυχώς χωρίς μελέτη και κόπο τίποτα δεν επιτυγχάνεται.

Κάτω καθώς ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε. Παρατασόμαστε, ανασκουμπωνόμαστε, ισιάζουμε τα καπέλα μας, κουμπώνουμε τα κουμπιά μας και ξεκινάμε. Η ώρα είναι 11.30 π.μ ακριβώς. Απ΄τα λίγα πράγματα σ΄αυτή τη ζωή στην Ελλάδα που ξεκινάει στην ώρα του. Τουλάχιστον τα 32 τελευταία χρόνια που παρελαύνω με τη Φιλαρμονική δεν έχουμε καθυστερήσει ούτε λεπτό.


Έξω απ΄τη Μητρόπολη, '' Μεταμόρφωση του Σωτήρος '', καθώς περιμένουμε τις τοπικές αρχές για να αποδόσουμε τιμές.



Κάτω τα όργανα ξεκουράζονται μετά την έπαρση σημαίας που έγινε στις 8.00 το πρωί. Οι μουσικοί επίσης ξεκουράζονται αλλά δεν φαίνονται στη φωτογραφία γιατί η τυρόπιτα και το πρωινό καφεδάκι στο μοναδικό πλέον παραλιακό καφενείο τους καλούσε.





Δεν υπάρχουν σχόλια: