Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ-ΣΙΝΔΟΣ 2009

29 - 30 / 8 / 2009

Πραγματοποιήθηκε το διήμερο 29 & 30 / 8 /2009 στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, το 2ο Σεμινάριο Διεύθυνσης Μπάντας. Στο Σεμινάριο δίδαξε ο Αμερικάνικης καταγωγής διακεκριμένος Αρχιμουσικός κ. Leon J. Bly, ο οποίος είναι Αρχιμουσικός και πρόεδρος της WASBE ( World Association of Symphonic Bands and Ensembles )

Το Σεμινάριο είχε ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία, ενώ το παρακολούθησαν Αρχιμουσικοί και Μουσικοί απ΄όλη την Ελλάδα. Όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν ενδιαφέροντα πράγματα και να συμμετάσχουν με την ορχήστρα των Αρχιμουσικών στη συναυλία της που έγινε με τη λήξη του σεμιναρίου.

Κινησιολογία, σχεδιασμός πρόβας, μεθοδολογία πρόβας, στήσιμο ορχήστρας και πολλά άλλα ήταν τα θέματα του σεμιναρίου.
Πάνω κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου και της πρόβας της Πανελλήνιας Ορχήστρας των Αρχιμουσικών.

Κάτω ο Αρχιμουσικός μας Στέργιος Χατζής σε κάποιο απ΄τα διαλείματα της πρόβας.Ο μαέστρος μας συμμετέχει στην Ορχήστρα των Αρχιμουσικών παίζοντας Βαρύτονο. Κάτω κατά τη διάρκεια της πρόβας.


Για την Ιστορία να σημειωθεί ότι το 1ο Σεμινάριο διεύθυνσης ορχήστρας είχε πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2007 και σ΄αυτό είχε διδάξει ο διεθνούς φήμης Έλληνας Αρχιμουσικός ( της Ορχήστρας των χρωμάτων ) κ. Μίλτος Λογιάδης.Δεν υπάρχουν σχόλια: