Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

17 - 24/6/2009 : RYBNIK ΠΟΛΩΝΙΑΣ

Το φετινό καλοκαίρι και συγκεκριμένα από 17-24/6/2009, με βρήκε στο Rybnik της Πολωνίας, προσκεκλημένος από τον φίλο μου Αρχιμουσικό της Δημοτική Φιλαρμονική Καρδίτσας κ.Νικόλαο Μπανιά για σειρά συναυλιών στα πλαίσια ενός Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλαρμονικών που γίνεται εκεί με το όνομα ZLOTA LYRA.
Οι μέρες που πέρασα ανάμεσα στους φίλους μου πλέον Καρδιτσιώτες συναδέλφους ήταν μαγευτικές, γιατί με δέχτηκαν με αγάπη και με έκαναν να νοιώσω άνετα από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα κοντά τους. Πάνω, η πρώτη μιας σειράς αναμνηστικών φωτογραφιών που τραβήχτηκαν εκείνο το υπέροχο 7ήμερο.

Κάτω, με τον από 15ετίας φίλο, Αρχιμουσικό της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καρδίτσας, κ.Νικόλαο Μπανιά. Δίπλα ο μικρός Ηλίας Παλαπέλας, γιός του φίλου επίσης απ΄τα παλιά Άγγελου Παλαπέλα ( Αρχιμουσικού-Εκπαιδευτικού Μέσης Εκπαίδευσης και 1ου Κλαρινετίστα της Δ.Φ. Καρδίτσας.
Κάτω, μια απ΄τις συναυλίες που δώσαμε σε κάποιο πάρκο της περιοχής. Συνολικά δώσαμε 4 συναυλίες (η μία διαγωνιστικού χαρακτήρα όπου καταλάβαμε την 3η θέση), ενώ συμμετείχαμε σε 2 παρελάσεις και τελετές έναρξης και λήξης του Φεστιβάλ.


Πάνω και πρώτος από αριστερά διακρίνεται ο Άγγελος Παλαπέλας που ανέφερα πιο πριν, ενώ κάτω και δίπλα μου, ο Βαγγέλης Πέτρου, Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας



Πάνω την ώρα του καθήκοντος : Μάριος Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Αθανασίου, Γιώργος Παλαπέλας, Βαγγέλης Πέτρου Νίκος Πεταλάς και Στέργιος Χατζής,ενώ διακρίνεται και λίγο η Μαριέττα Χαβαλέ.



Πάνω σε ένα τεράστιο πάρκο όπου δώσαμε και μιά συναυλία.
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε, ότι στο συγκεκριμένο φεστιβάλ, εκτός της Δ.Φ. Καρδίτσας, συμμετείχαν και Φιλαρμονικές από Πολωνία, Τσεχία, Λιθουανία, Σλοβακία και Λευκορωσία. Όλες τους ήταν υψηλού επιπέδου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: